Fattoush-libanesisk brødsalat med friske grønnsaker, kikerter og fetaost
25-35
Roede
Vegetar

Fattoush-libanesisk brødsalat med friske grønnsaker, kikerter og fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Fattoush-salat

fullkornspita
Fullkornspita (Hvete, Rug)
2 stk
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½ pakke
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
reddiker
Reddiker
1 pakke
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
½ pakke
sitron
Sitron
½ stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50–100 g
Olje
1 ts

Ajvar

ajvar
Ajvar
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 499 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 61 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Fattoush-salat: Del pitabrødene i små biter. Fordel brødbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og kryddermiksen. Stek brødene i stekeovnen i 6–8 minutter, til de er sprø.
  3. Fattoush-salat, fortsettelse: Skyll hjertesalaten, tomaten, agurken og reddikene. Skrell sjalottløken, og kutt den og reddikene i tynne skiver. Kutt agurken og tomaten i terninger. Del hjertesalaten i mindre biter. Skyll kikertene i et dørslag. Skyll sitronen godt og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Bland grønnsakene og kikertene sammen i en stor salatbolle, og vend inn brødbitene, urtedressingen, sitronskallet, litt sitronsaft, salt og pepper. Fordel salaten på et stort fat, og smuldre over fetaosten. 
  4. Ajvar: Server ajvaren ved siden av. 
  5. Middagsrester? Ta vare på middagsrestene i en matboks i kjøleskapet, og spis dem til lunsj dagen etter. 
  1. Fattoush-salat: 400 g Ajvar: 1 ss Energiinnhold: ca. 350 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).