Hjemmelaget samosa med krydret grønnsaksfyll, servert med yoghurt og salat
Vegetar

Hjemmelaget samosa med krydret grønnsaksfyll, servert med yoghurt og salat

Retten har ingen vurdering
Under 50 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
Koriander
½–1 bunt
Gul løk
1 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
(Sulfitt)
Grønne erter
125 g
Spinat
50 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Karri
½–1 pakke
Garam masala
1 pakke
Paideig
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Gulrot
1 stk
Tomat
1 stk
Strimlet kålsalat
60 g
Yoghurt naturell
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1105 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 164 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne to stekepanner når du steker samosaene! Blir det rester etter middagen er dette supert å ha som lunsj dagen etter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll og grovhakk korianderen. Skrell og finhakk løken. Skjær potetene i små terninger og ha dem i en stor bolle sammen med ertene og korianderen. Skyll spinaten.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Stek løken og ingefærblandingen i 1–2 minutter, til løken er blank. Ha i karrien og garam masala-krydderet og stek det videre sammen med løken i 1 minutt til. Ha i spinaten og stek den i 30 sekunder til den faller sammen. Vend løken og spinaten inn med potetene, ertene og korianderen. Smak til med salt og pepper.
Del paideigene i fire deler. Kjevle ut hver av delene til omtrent 10 cm store ruter. Legg en stor skje fyll på hver deigrute. Pensle kantene med litt vann og brett den sammen så du får en trekant. Bruk en gaffel og press sammen skjøtene. Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek samosaene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir, og stek de videre i ovnen i 5–6 minutter.
Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skyll og kutt tomaten i terninger, og bland den med kålsalaten og gulroten i en bolle. Vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
Server yoghurten og salaten til retten.
God middag!