Byggotto med pannestekt blomkål og eple, toppet med skjørost og dill
35-45
Vegetar

Byggotto med pannestekt blomkål og eple, toppet med skjørost og dill

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • bygg,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Byggotto

byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
½–1 dl
Smør (Melk)
1 ts

Stekte grønnsaker

purre
Purre
½–1 stk
blomkål
Blomkål
½–1 stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk

Topping

skjørost
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
dill
Dill
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 629 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 64 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt blomkålen i tykke skiver, og stek dem i pannen som blomkålbiffer i omtrent 3 minutter på hver side.

  1. Byggotto, forberedelse: Kok byggkornene i 6 dl lettsaltet vann i omtrent 30 minutter, eller til de er ferdigkokte. Sil av vannet.
  2. Stekte grønnsaker: Kutt purren i to på langs, skyll den godt innvendig og kutt den i tynne skiver. Kutt blomkålen i små buketter. Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i omtrent 5 minutter. Tilsett purren de siste 2 minuttene av steketiden. Krydre med litt salt og pepper. Tilsett epleterningene og la det stå på lav varme frem til servering.
  3. Byggotto: Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en vid kjele eller høy stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken i omtrent 1 minutt. Tilsett de ferdigkokte byggkornene, grønnsaksbuljongen, crème fraîchen og ½–1 dl vann. Kok opp, og la det småkoke i 2–3 minutter. Byggottoen skal være litt tykk og kremet.
  4. Byggotto, fortsettelse: Vend Grande Premuim-osten og 1 ts smør inn i byggottoen. Smak til med pepper. 
  5. Topping: Skyll, tørk og grovhakk dillen. Topp byggottoen med de stekte grønnsakene, skjørosten og dillen.