Italiensk urtekylling med tomatsaus og ovnsbakte potetbåter
Laktosefri
Glutenfri

Italiensk urtekylling med tomatsaus og ovnsbakte potetbåter

4.17 (1166)
Under 30 min
12 Ingredienser
Her får du kyllinglår, det saftigste kjøttet på kyllingen, marinert i italienske smaker og servert med en varmende tomatsaus. Sunt og smakfullt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • smør
  • olivenolje
  • balsamicoeddik
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Oregano
½ pakke
Chiliflak
½ pakke
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Smør
1 ss
(Melk)
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Tomater
3 stk
Oregano
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Balsamicoeddik
1 ss
Tobladssalat
50 g
Bladpersille
1 bunt
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 658 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 39 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en mer barnevennlig saus, kan du kjøre sausen glatt med en blender eller stavmikser.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Skrell og finhakk hvitløken. Ha kyllingen over i en skål, og bland inn hvitløken, halve pakken med basilikum- og oreganokrydderet, chiliflakene, 1 ss soyasaus, litt olje, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Stek den marinerte kyllingen i 2–3 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen på brettet med potetene de siste 7–8 minuttene av potetenes steketid.
 Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og grovhakk tomatene. Varm opp en kjele til middels høy varme. Ha i løken, hvitløken, tomatene, resten av pakken med basilikum- og oreganokrydderet, 1 ss olivenolje, 1 ss balsamicoeddik og litt grovkvernet pepper. La det småkoke i omtrent 10 minutter. Rør om av og til. Smak til med salt og pepper.
 Ha salaten over i en skål. Skyll og finhakk persillen. Server persille, salat og aioli til retten. 
God middag!