Massaman kyllingcurry med basmatiris, spinat, peanøtter og lime
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Massaman kyllingcurry med basmatiris, spinat, peanøtter og lime

Massaman curry er en smaksrik og aromatisk gryterett fra Thailand.

Ingredienser

Allergener
  • Peanøtter

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • sukker
  • salt

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
½ pakke

Massaman kyllingcurry

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
spinat
Spinat
50 g
kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
150 g
massaman currypaste
Massaman currypaste
¼–½ pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
lime
Lime
1 stk
Vann
1 dl

Topping

peanøtter
Peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1044 kcal
  • Fett 55 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Basmatiris: Kok risen som anvist på pakken.  
  2. Massaman kyllingcurry: Skrell løken og gulrøttene, og skyll spinaten. Kutt løken og gulrøttene i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingdeigen, gulrøttene og løken i 2 minutter. Tilsett ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 1 minutt. Ha i kokoskremen og 1 dl vann, og kok over middels varme i 2 minutter. 
  3. Massaman kyllingcurry, fortsettelse: Del limen i to. Smak til gryten med litt sukker, salt, saft fra limen og eventuelt mer massaman currypaste. Vend inn spinaten, og gi det hele et raskt oppkok.  
  4. Topping: Dryss peanøttene over retten ved servering. 
  5. Nyt måltidet!