Frijoles refritos – meksikansk bønnegryte med pico de gallo og nachochips
35-45
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Frijoles refritos – meksikansk bønnegryte med pico de gallo og nachochips

Frijoles refritos er en meksikansk bønnegryte. Servert med frisk salsa og sprø mais, er dette en svært populær middagsrett.

Ingredienser

Allergener

    Basisvarer

    • vann
    • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
    • sukker
    • rødvinseddik
    • olivenolje
    • salt
    • bakepapir (kan sløyfes)
    • olje
    • pepper

    Ovnsbakt mais

    mais
    Mais
    1 pakke

    Syltet rødløk

    rødløk
    Rødløk
    1 stk
    Vann
    1 dl
    Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
    ½ dl
    Sukker
    3 ss

    Frijoles refritos

    hvitløksfedd
    Hvitløksfedd
    ½ stk
    svarte bønner
    Svarte bønner
    1 pakke
    three spice
    Three spice
    ½–1 pakke
    Vann
    1 dl
    Rødvinseddik
    1 ss

    Pico de gallo

    tomat
    Tomat
    1 stk
    sjalottløk
    Sjalottløk
    1 stk
    rød chili
    Rød chili
    ½–1 stk
    koriander
    Koriander
    ½ bunt
    lime
    Lime
    ½ stk

    Til servering

    nachochips
    Nachochips
    50–100 g
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 662 kcal
    • Fett 20 g
    • Karbohydrater 93 g
    • Protein 29 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
    2. Ovnsbakt mais: Sil laken av maisen, og fordel den utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olivenolje og salt, og stek maisen midt i ovnen i 18–20 minutter, til den er sprø. 
    3. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
    4. Frijoles refritos: Skrell og finhakk hvitløken. Sil og skyll bønenne. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene i 2–3 minutter. Tilsett hvitløken de siste 30 sekundene. Tilsett 1 dl vann, ønsket mengde av three spice krydderet, 1 ss rødvinseddik og litt salt. Kok opp og la det småkoke i 10–12 minutter. Bruk en stavmikser eller en stapper til å lage en grov mos av blandingen.
    5. Pico de gallo: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll chilien og korianderen. Finhakk chilien og grovhakk korianderen. Bland det hele sammen i en skål og smak til med salt, olivenolje og saft fra limen.
    6. Til servering: Server nachochipsene til retten.
    7. Restetips: Lag en wrap med restene til lunsj!