Sitruskrydret utbenet kyllinglår med frisk salat og cæsarkremet potetsalat
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Sitruskrydret utbenet kyllinglår med frisk salat og cæsarkremet potetsalat

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Cæsarkremet potetsalat

poteter
Poteter
350 g
cæsardressing
Cæsardressing (Fisk, Sulfitt, Egg, Sennep, Melk)
1 pakke

Frisk salat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
rødløk
Rødløk
½–1 stk
sitron
Sitron
1 stk
Olivenolje
½ ss

Utbenet kyllinglår

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 652 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 41 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt potetene i grove biter før du blander inn cæsardressingen.

  1. Cæsarkremet potetsalat: Skyll og kutt potetene i fire. Kok potetene i omtrent 15–18 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Frisk salat: Kutt enden av hjertesalaten og skyll bladene i kaldt vann. Rist av overflødig vann og kutt salaten i grove biter. Skyll og kutt eplet i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Ha grønnsakene i en serveringsskål og skvis over saften fra sitronen og krydre med salt og pepper. Bland inn ½ ss olivenolje.
  3. Utbenet kyllinglår: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden. 
  4. Cæsarkremet potetsalat, fortsettelse: Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og ha dem i en serveringsskål. Bland inn cæsardressingen. 
  5. God middag!