Spinat- og sitronkremet risoni med beter og skjørost
30-40
Roede
Vegetar

Spinat- og sitronkremet risoni med beter og skjørost

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
200–300 g
gulbete
Gulbete
1 stk
rødbete
Rødbete
1 stk
honning
Honning
1 pakke
spinat
Spinat
50 g
Olje
1 ts

Spinat- og sitronkremet risoni

risoni
Risoni (Hvete)
150 g
sitron
Sitron
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
spinat
Spinat
150 g
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
75 g
Olje
1 ts
Salt
½ ts

Topping

skjørost
Skjørost (Melk, Laktose)
½ pakke
panering
Panering
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 613 kcal
  • Fett 12 g
  • Karbohydrater 99 g
  • Protein 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbetene avgir mye farge, så bruk gjerne et plastskjærebrett og plasthansker når du tilbereder dem.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene og betene i grove biter. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gylne.
  3. Risoni: Tilbered risonien som anvist på pakken. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på sitronen. Ha sitronskallet over i en liten skål, og spar det til toppingen.
  4. Spinatsaus: Skrell og knus hvitløken, og skyll all spinaten. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og 150 g av spinaten i omtrent 3 minutter, til spinaten har falt helt sammen. Ha den stekte spinaten, hvitløken, crème fraîchen og ½ ts salt over i et litermål, og kjør det hele sammen med en stavmikser eller i en blender, til en glatt saus. Smak til med pepper og saft fra sitronen.
  5. Spinat- og sitronkremet risoni: Sil vannet av den fredigkokte risonien, og ha den tilbake i kjelen. Bland inn spinatsausen. Smak eventuelt til med mer saft fra sitronen, salt og pepper.
  6. Ovnsbakte grønnsaker, fortsettelse: Vend honningen og resten av spinaten inn i de ferdigstekte grønnsakene.
  7. Topping: Server den kremede risonien, og topp med grønnsakene, skjørosten, paneringen og skallet fra sitronen. 
  1. Grønnsaker: 200 g Kremet risoni: 200 g Topping: 50 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).