Roede
Vegetar
Spinat- og sitronkremet risoni med beter og skjørost
3.64 (74)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
200–300 g
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Honning
1 pakke
Spinat
50 g
Olje
1 ts
Risoni
150 g
Sitron
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Spinat
150 g
Crème fraîche
75 g
Olje
1 ts
Salt
½ ts
Skjørost
½ pakke
Panering
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 613 kcal
- Fett:
- 12 g
- Karbohydrater:
- 99 g
- Protein:
- 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødbetene avgir mye farge, så bruk gjerne et plastskjærebrett og plasthansker når du tilbereder dem.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene og betene i grove biter. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gylne.
Tilbered risonien som anvist på pakken. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på sitronen. Ha sitronskallet over i en liten skål, og spar det til toppingen.
Skrell og knus hvitløken, og skyll all spinaten. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og 150 g av spinaten i omtrent 3 minutter, til spinaten har falt helt sammen. Ha den stekte spinaten, hvitløken, crème fraîchen og ½ ts salt over i et litermål, og kjør det hele sammen med en stavmikser eller i en blender, til en glatt saus. Smak til med pepper og saft fra sitronen.
Sil vannet av den fredigkokte risonien, og ha den tilbake i kjelen. Bland inn spinatsausen. Smak eventuelt til med mer saft fra sitronen, salt og pepper.
Vend honningen og resten av spinaten inn i de ferdigstekte grønnsakene.
Server den kremede risonien, og topp med grønnsakene, skjørosten, paneringen og skallet fra sitronen.
200 g Kremet risoni: 200 g Topping: 50 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!