Roede
Glutenfri
Kjøttboller med grønnsaker, agurk- og tomatsalat og tzatzikidressing
4.01 (135)
Under 30 min
11 Ingredienser
Vi har sneket inn grønnsaker i disse kjøttbollene, så de er ekstra saftige. Olivenene og tzatzikien gir salaten en smak av Hellas.
Vi har sneket inn grønnsaker i disse kjøttbollene, så de er ekstra saftige. Olivenene og tzatzikien gir salaten en smak av Hellas.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
 - Sulfitt·
 - Melk
 
Basisvarer:
- Olivenolje
 - olje
 - pepper
 - salt
 
Poteter
350 g
Kjøttboller med grønnsaker
300–360 g
Olje
1 ts
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Ruccola
50 g
Kalamataoliven
1 pakke
Oregano
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Agurk
½ stk
Yoghurt
150 g
Persillade
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 670 kcal
 - Fett:
 - 40 g
 - Karbohydrater:
 - 49 g
 - Protein:
 - 29 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag ovnsbakte poteter i stedet: Skyll og kutt potetene i skiver eller båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 8–10 minutter, eller til de er gjennomvarme. 
 Skyll og kutt tomaten og den halve agurken i terninger. Skrell og kutt den halve rødløken i tynne skiver. Skyll og tørk ruccolaen. Bland sammen grønnsakene, olivenene, oreganokrydderet, 1 ss olivenolje, litt salt og pepper i en salatbolle (se tips). 
 Kutt resten av agurken i strimler. Bland sammen agurken, yoghurten og persilladen i en skål.
 150 g Potet: 150 g Salat: 125 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 470 kcal. 
God middag!
