Hoisinglasert kylling med frisk kålsalat og sesamris
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Hoisinglasert kylling med frisk kålsalat og sesamris

Den søte, smakfulle hoisinsausen er en asiatisk yndling, og passer utmerket til kylling. Sprø grønnsaker og cashewnøtter gir en deilig krønsj.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • salt
  • soyasaus
  • pepper
  • olje

Sesamris

jasminris
Jasminris
135 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Frisk kålsalat

gulrot
Gulrot
1 stk
purre
Purre
½ stk
koriander
Koriander
1 bunt
grønn spisskål
Grønn spisskål
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
1 ss
Salt
½ ts

Hoisinglasert kylling

sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½–1 pakke
lime
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 582 kcal
  • Fett 8 g
  • Karbohydrater 85 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Sesamris: Tilbered risen som anvist på pakken. Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, eller til de er gylne. Bland sesamfrøene inn i den ferdigkokte risen. 
  2. Frisk kålsalat: Skrell gulroten, og riv den på den grove siden av et rivjern. Skyll og kutt purren og spisskålen i tynne strimler. Skyll og grovhakk korianderen. Ha gulroten, purren, korianderen og hodekålen i en salatbolle. Bland sammen 2 ss eddik, 1 ss sukker og ½ ts salt i en skål. Bland dressingen inn i grønnsakene. La kålsalaten stå på benken frem til servering. 
  3. Hoisinglasert kylling: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter på begge sider, til den er gyllen. Bland sammen hoisinsausen, saften fra limen og 2 ss soyasaus i en skål. Hell sausen over kyllingen mot slutten av steketiden. La kyllingen hvile i 5 minutter, før du skjærer den i skiver.
  4. Nyt måltidet!