Bacalao med lettsaltet torsk og grove bagetter
35-45
Laktosefri

Bacalao med lettsaltet torsk og grove bagetter

Salt og saftig torsk, fyldige tomater og løk i en smakfull harmoni. En autentisk matopplevelse med middelhavske smaker.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • bygg,
  • havre,
  • fisk,
  • hvete

Basisvarer

  • sukker
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Bacalao

poteter
Poteter
350 g
gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
lettsaltet torskefilet
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
325 g
Sukker
1 ts
Olivenolje
1 ss

Tilbehør

grove bagetter
Grove bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 978 kcal
  • Fett 54 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spe bacalaoen med litt vann hvis du synes at det trengs mer væske.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Bacalao: Skyll og kutt potetene i skiver, og kok dem i lettsaltet vann i 10–15 minutter. Skrell løken og hvitløken. Skyll og rens paprikaen. Del løken og paprikaen i to og kutt dem i skiver. Finhakk hvitløken. Sil vannet fra potetene når de er ferdigkokte.   
  3. Bacalao, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett paprikaen, de hakkede tomatene, chiliflakene og 1 ts sukker. La det hele småkoke i 10 minutter. Skjær fisken i store terninger. Vend de kokte potetene inn i tomatsausen, og legg fisketerningene på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen, sett lokk på kjelen, og la bacalaoen trekke i 5–7 minutter. Krydre med salt og grovkvernet sort pepper.  
  4. Tilbehør: Stek bagetten som anvist på pakken. Del brødet i skiver før servering.   
  5. Servering: Topp bacalaoen med 1 ss olivenolje ved servering.