Ricebowl med tacokrydret laks, kikerter og curry- og mangodressing
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Ricebowl med tacokrydret laks, kikerter og curry- og mangodressing

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • fisk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Tacokrydret laks og kikerter

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
kikerter
Kikerter
1 pakke
three spice
Three spice
½ pakke
Olje
1 ss
Salt
½ ts

Grønnsaker

agurk
Agurk
½ stk
mais
Mais
1 pakke
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
lime
Lime
½ stk
Sukker
1 ts

Til servering

curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 881 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke laksen og kikertene i stekepanne hvis du heller vil det.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Tacokrydret laks og kikerter: Kutt laksen i munnstore biter. Sil laken av kikertene. Ha laksebitene og kikertene i en bolle med 1 ss olje, three spice krydderet og ½ ts salt, og vend godt sammen. Fordel det utover et stekebrett med bakepapir. Stek fisken og kikertene midt i ovnen i 5–6 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
  4. Grønnsaker: Skyll og kutt agurken i terninger. Sil laken av maisen, og ha agurken og maisen i hver sine skåler. Ha den strimlede kålsalaten i en bolle og vend inn saft fra halve limen, litt salt og 1 ts sukker. 
  5. Til servering: Kutt resten av limen i båter. Fordel risen i skåler, og fordel laksen, kikertene, agurken, maisen og den marinerte kålsalaten over. Server curry- og mangodressingen og limebåtene ved siden av.