Mørkokt høyrygg med ovnsbakte grønnsaker, kokte poteter og sursøt løksaus
30-40
Laktosefri

Mørkokt høyrygg med ovnsbakte grønnsaker, kokte poteter og sursøt løksaus

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Ovnsbakte grønnsaker

gulrot
Gulrot
1 stk
kålrot
Kålrot
300 g
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g

Mørkokt høyrygg

mørkokt høyrygg av storfe
Mørkokt høyrygg av storfe
250 g

Sursøt løksaus

gul løk
Gul løk
1 stk
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
Smør (Melk)
2 ss
Hvetemel (Hvete)
2 ss
Vann
3 dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 596 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Kokte poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulroten, kålroten og selleriroten i grove biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
  4. Mørkokt høyrygg: Hell kraften fra posen i en kjele, og kutt kjøttet i ½ cm tykke skiver. Legg kjøttet i kjelen med kraften, og varm kjøttet på lav varme i kjelen.
  5. Sursøt løksaus: Skrell og finhakk løken. Varm opp en kjele til middels varme, og smelt 2 ss smør i kjelen. Stek løken i omtrent 3 minutter, til den er blank. Rør inn oksebuljongen og 2 ss hvetemel, og spe på med 3 dl vann og kraften fra kjøttet, litt av gangen. Kok opp og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt, pepper, sukker og eddik.
  6. Server kjøttet med de ovnsbakte grønnsakene, potetene og den sursøte løksausen.