Pannestekt kyllingbryst med timian- og hvitløksbakte poteter, honningglaserte gulrøtter og appelsinsaus
20-30

Pannestekt kyllingbryst med timian- og hvitløksbakte poteter, honningglaserte gulrøtter og appelsinsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Timian- og hvitløksbakte poteter og gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
kokte timian- og hvitløkspoteter
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
200 g
honning
Honning
1 pakke

Pannestekt kyllingbryst

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
250 g
Smør (Melk)
1 ss

Kremet appelsinsaus

kremet appelsinsaus
Kremet appelsinsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 830 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 66 g
  • Protein 61 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i tynne skiver.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Timian- og hvitløksbakte poteter og honningglaserte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Skrell og finhakk hvitløken. Kutt potetene i to hvis de er store. Ha gulrøttene på den ene side i en ildfast form, og potetene og hvitløken på den andre siden, og vend inn litt olje, salt og pepper. Vend gulrøttene i honningen. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter, til grønnsakene er gylne og gjennomstekte. 
  3. Pannestekt kyllingbrystKrydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 7–9 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen mens den steker. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer den i skiver.
  4. Kremet appelsinsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
  5. God middag!