Lun fullkornspita med krydderstekt kyllingkjøttdeig, frisk grønnsakssalat og hvitløksdressing
15-20

Lun fullkornspita med krydderstekt kyllingkjøttdeig, frisk grønnsakssalat og hvitløksdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • olje
  • pepper

Krydderstekt kyllingkjøttdeig

kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke

Frisk grønnsakssalat

tomat
Tomat
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk

Fullkornspita

fullkornspita
Fullkornspita (Hvete, Rug)
4 stk

Til servering

hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 771 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Har du brødrister, kan pitabrødene også varmes forsiktig i den. Da trenger du ikke å skru på stekeovnen. 
  2. Krydderstekt kyllingkjøttdeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i omtrent 5 minutter, til den er gjennomstekt. Krydre med persilladen og pepper.  
  3. Frisk grønnsakssalat: Skyll og kutt tomaten i skiver. Skrell rødløken. Skyll og rens paprikaen. Kutt rødløken og paprikaen i tynne skiver. Skyll, tørk og kutt salaten i strimler. Ha grønnsakene over på en tallerken.
  4. Fullkornspita: Stek pitabrødene som anvist på pakken. 
  5. Servering: Fyll pitabrødene med grønnsakene, kyllingkjøttdeigen og hvitløksdressingen.
  6. God middag!