Kremet paprikasuppe med kyllingkjøttdeig, grønnkål og brødsticks
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- vann
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Røde paprika
2 stk
Gul løk
1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Crème fraîche
75–150 g
Sukker
1 ts
Vann
7 dl
Rustikke multibrød
2 stk
Kyllingkjøttdeig
300 g
Grønnkål
50 g
Soyasaus
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 778 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 62 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brødene kan eventuelt varmes slik de er, om du vil spare litt tid.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt paprikaene i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Fordel paprikaen og løken på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er myke.
Kutt brødene i staver, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir (se tips). Vend inn olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen, over grønnsakene, i omtrent 8 minutter, til de er gylne og sprø.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett grønnkålen og 2 ss soyasaus de siste 2 minuttene av steketiden.
Varm opp en kjele til middels høy varme. Tilsett tomatpurèen, ingefærblandingen og 1 ts sukker, og la det surre i omtrent 2 minutter. Tilsett de ovnsbakte grønnsakene, hønsebuljongen og omtrent 7 dl vann. Kok opp, og kjør det hele sammen med en stavmikser, til en jevn suppe. Vend inn crème fraîchen, og smak til med salt og pepper.
Ha suppen, kjøttdeigen og grønnkålen i serveringsskåler, og server brødsticksene til suppen.
God middag!