Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Plantebasert hoisin chunks bowl
med sesamstekt brokkoli og jasminris3.76 (118)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
 - Soya
 
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
 - olje
 - pepper
 - salt
 - vann
 
Plantebaserte chunks
280 g
Hoisinsaus
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Vann
1 dl
Jasminris
135 g
Hvitløksfedd
1 stk
Brokkoli
½ stk
Gulrot
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 746 kcal
 - Fett:
 - 29 g
 - Karbohydrater:
 - 80 g
 - Protein:
 - 41 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha sesamfrøene i en tørr og varm stekepanne, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, eller til de blir gylne. Dette gir frøene en nøtteaktig smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skrell og finhakk hvitløken. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt gulrøttene i tynne staver. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de er gylne og møre. Strø over sesamfrøene når det gjenstår 4 minutter av steketiden.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek chunksene i 3-4 minutter under omrøring. Ha i hoisinsausen og 1 dl vann, kok opp, og la sausen koke i omtrent 2 minutter, til sausen har kokt litt inn. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver, og ha den over chunksene før servering.   
Server retten i skåler. 
God middag!
