Stekt brystfilet av saktevoksende kylling med sopprisotto, bakte gulrøtter og spinat
20-30
Saktevoksende kylling
Laktosefri
Glutenfri

Stekt brystfilet av saktevoksende kylling med sopprisotto, bakte gulrøtter og spinat

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Bakte gulrøtter og spinat

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
spinat
Spinat
50 g

Kyllingbryst

kyllingbryst u/skinn (saktevoksende)
Kyllingbryst u/skinn (saktevoksende)
300 g

Sopprisotto

hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
1 pakke
gul løk
Gul løk
1 stk
aromasopp
Aromasopp
100 g
risottoris
Risottoris
150 g
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
Vann
4⅕ dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 635 kcal
  • Fett 13 g
  • Karbohydrater 81 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til risottoen med litt soyasaus for mer smak. Sett inn et termometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Bakte gulrøtter og spinat: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Skyll og tørk spinaten. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter.   
  3. Kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Legg kyllingen oppå gulrøttene, og stek det hele videre i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet. Ikke vask ut stekepannen da den skal brukes videre.    
  4. Sopprisotto: Kok opp 4⅕ dl vann, hønsebuljongen og steinsoppulveret i en kjele. Skrell og finhakk løken. Børst soppen fri for jord, og del den i to eller fire, avhengig av størrelsen.    
  5. Sopprisotto, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme. Stek løken, soppen og risottorisen i 1 minutt, til det er blankt. Spe på med buljongvannet fra punkt 4, litt etter litt, under omrøring. La risottoen småkoke på middels lav varme i 15 minutter. Rør i risottoen av og til. Riv osten på et rivjern. Vend inn osten, 1 ss eddik og 1 ss smør i risottoen før servering. Smak til med salt og pepper.      
  6. Bakte gulrøtter og spinat, fortsettelse: Ta gulrøttene og kyllingen ut fra ovnen. La kyllingen hvile i et par minutter før den kuttes i skiver. Vend spinaten sammen med gulrøttene.   
  7. God middag!