Godt og rimelig
Laktosefri
Glutenfri
Salat med panert lysing
sitruskrydrede poteter og soyamajonesNy oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Fisk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olivenolje
- olje
- pepper
Poteter
350 g
Sitruskrydder
1 pakke
Panert lysing
290 g
Rødt eple
1 stk
Gulrot
1 stk
Strimlet kålsalat
150 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Lettmajones
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1–2 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 635 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 68 g
- Protein:
- 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt gulroten i grove biter, og bak den i ovnen med grønnsakene i omtrent 10 minutter, hvis dere heller ønsker det. Gulroten kan også grovrives, for å forenkle steget.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje og sitruskrydderet. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Fordel fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen under potetene i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomvarm. Del dem gjerne i to før servering.
Skyll og kutt eplet i tynne båter. Skrell og kutt gulroten i tynne bånd med en skreller (se tips). Vend kålsalaten sammen med 1 ss olivenolje og ½ ss eddik i en bolle. Ha kålsalaten utover et stort fat, og fordel gulrotbåndene og eplebåtene oppå.
Ha majonesen i en skål, og smak til med soyasausen. Fordel de ferdigstekte potetene og fisken på fatet med salaten, og server majonesen til retten.
God middag!