30-40
Roede
Laktosefri
Kyllingtaco i fullkornstortilla med syltet rødløk og krydret lettmajones
Prøv en utradisjonell variant av fredagstacoen. Kyllingen er saftig og aromatisk, og med friske grønnsaker blir dette en Roedefavoritt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete
Basisvarer
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- vann
- olje
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- salt
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Kyllingkjøttdeig
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kyllingkjøttdeig
300 g
Three spice
½ pakke
Olje
½ ss
Vann
½ dl
Grønnsaker
Spinat
50 g
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Maiskorn
1 pakke
Tortillalefser
Fullkornstortillaer (Hvete)
4 stk
Topping
Lettmajones (Egg)
½ pakke
Røkt chilimix
½–1 pakke
Tomatsalsa
50–100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 828 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 94 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering. Ha løken over i en skål.
- Kyllingkjøttdeig: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og ha i løken, hvitløken og ønsket mengde av three spice krydderet. Stek videre i et par minutter, og ha i ½ dl vann. Kok det hele i et par minutter til, til vannet har kokt inn. Krydre med litt salt.
- Grønnsaker: Skyll og tørk spinaten, og kutt den i strimler. Skyll og kutt tomaten i terninger, og limen i båter. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann. Ha grønnsakene i hver sine skåler, eller på et stort fat.
- Tortillalefser: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
- Topping: Ha lettmajonesen i en skål, og rør inn ønsket mengde av chilimixen. Server tomatsalsaen og chilimajonesen til retten.
- Kylling: 125 g Tortilla: 1 stk Grønnsaker: 150 g Dressing: 1 ss Salsa: 1 ss Ost: 10 g Energiinnhold: ca. 480 kcal.