Kyllingtaco i fullkornstortilla med syltet rødløk og krydret lettmajones
30-40
Roede
Laktosefri

Kyllingtaco i fullkornstortilla med syltet rødløk og krydret lettmajones

Prøv en utradisjonell variant av fredagstacoen. Kyllingen er saftig og aromatisk, og med friske grønnsaker blir dette en Roedefavoritt.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete

Basisvarer

  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • vann
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • salt

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Kyllingkjøttdeig

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
three spice
Three spice
½ pakke
Olje
½ ss
Vann
½ dl

Grønnsaker

spinat
Spinat
50 g
tomat
Tomat
1 stk
lime
Lime
½ stk
maiskorn
Maiskorn
1 pakke

Tortillalefser

Fullkornstortillaer (Hvete)
4 stk

Topping

lettmajones
Lettmajones (Egg)
½ pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
½–1 pakke
tomatsalsa
Tomatsalsa
50–100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 828 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 94 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering. Ha løken over i en skål. 
  3. Kyllingkjøttdeig: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og ha i løken, hvitløken og ønsket mengde av three spice krydderet. Stek videre i et par minutter, og ha i ½ dl vann. Kok det hele i et par minutter til, til vannet har kokt inn. Krydre med litt salt. 
  4. Grønnsaker: Skyll og tørk spinaten, og kutt den i strimler. Skyll og kutt tomaten i terninger, og limen i båter. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann. Ha grønnsakene i hver sine skåler, eller på et stort fat. 
  5. Tortillalefser: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
  6. Topping: Ha lettmajonesen i en skål, og rør inn ønsket mengde av chilimixen. Server tomatsalsaen og chilimajonesen til retten.
  1. Kylling: 125 g Tortilla: 1 stk Grønnsaker: 150 g Dressing: 1 ss Salsa: 1 ss Ost: 10 g Energiinnhold: ca. 480 kcal.