Laktosefri
Vegetar
Søtpotetcurry med kikerter, koriander og jasminris
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
13 Ingredienser
Denne curryen er mettende og deilig. Topp den med søte og syrlige epler, sesamfrø og frisk koriander, og nyt med nybakt brød.
Denne curryen er mettende og deilig. Topp den med søte og syrlige epler, sesamfrø og frisk koriander, og nyt med nybakt brød.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Mandler
Basisvarer:
- Hvetemel
- vann
- olje
- salt
- pepper
Rødløk
½ stk
Søtpotet
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kormapaste
1 glass
Kikerter
1 pakke
Lime
1 stk
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hvetemel
½ ss
Vann
1 dl
Jasminris
135 g
Rustikke multibrød
2 stk
Rødt eple
1 stk
Koriander
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 945 kcal
- Fett: 26 g
- Karbohydrater: 150 g
- Protein: 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, til de er gylne.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og finhakk rødløken. Skrell og kutt søtpoteten i mindre biter. Rens og kutt paprikaen i mindre biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken, søtpoteten og paprikaen i 2–3 minutter, til løken er gyllen. Tilsett 1–2 ss av kormapasten og ½ ss hvetemel, og stek videre, under omrøring, i omtrent 1 minutt.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll limen, og riv limeskallet (kun det grønne) på den fine siden av et rivjern. Rør inn kokoskremen, grønnsaksbuljongen og 1 dl vann, kok opp, og la det hele småkoke i omtrent 15 minutter, eller til søtpotetbitene er gjennomkokte. Rør litt vann inn i gryten hvis den blir for tykk. Tilsett kikertene mot slutten av koketiden, og smak til med salt, pepper, det revne limeskallet, saft fra limen, og eventuelt mer av kormapasten.
Tilberered multibrødene som anvist på pakken.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Topp gryten med epleterningene, korianderen og sesamfrøene.
God middag!