Vegetar
Smørdampet spisskål med byggkornssalat, skjørost og kremet saus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Bygg·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- sukker
- vann
- salt
- pepper
- olje
Byggkorn
125 g
Dill
½ bunt
Reddiker
1 pakke
Skjørost
1 pakke
Smør
1 ss
Rødløk
1 stk
Sitron
½ stk
Dill
½ bunt
Sukker
1 ts
Spisskål
½ stk
Sitron
½ stk
Smør
1 ss
Vann
1 dl
Crème fraîche
1 pakke
Sitruskrydder
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 603 kcal
- Fett: 26 g
- Karbohydrater: 62 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp byggkornssalaten med den marinerte løken og dillen, eller bland det inn med salaten. Den kremede sausen kan også serveres kald.
Tilbered byggkornene som anvist på pakken. Skyll dillen og reddikene. Finhakk halvparten av dillen og kutt reddikene i tynne skiver.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Grovhakk resten av dillen. Bland sammen saften fra halve sitronen og 1 ts sukker i en skål. Vend inn rødløken og dillen, og la det hele marinere i laken frem til servering.
Fjern det ytterste laget på kålen og del den i 4 båter. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålbåtene med snittflatene ned i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de har fått en stekeskorpe. Smelt 1 ss smør i stekepannen og ha over 1 dl vann. Kok opp, skru ned varmen, og la kålen dampe under lokk i omtrent 3 minutter. Press saften fra resten av sitronen over kålen, og krydre med litt salt og pepper.
Sil vannet av de ferdigkokte byggkornene og vend inn 1 ss smør. Bland sammen byggkornene, den finhakkede dillen og reddikene i en serveringsbolle og smuldre skjørosten over ved servering (se tips).
Ha crème fraîchen i en liten kjele og varm forsiktig opp på middels varme. Smak til sausen med sitruskrydderet.
God middag!