Smørdampet spisskål med byggkornssalat, skjørost og kremet saus
20-30
Vegetar

Smørdampet spisskål med byggkornssalat, skjørost og kremet saus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • bygg,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • sukker
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Byggkornssalat

byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g
dill
Dill
½ bunt
reddiker
Reddiker
1 pakke
skjørost
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Marinert rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
dill
Dill
½ bunt
Sukker
1 ts

Smørdampet spisskål

spisskål
Spisskål
½ stk
sitron
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
1 ss
Vann
1 dl

Kremet saus

crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
1 pakke
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 603 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 62 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp byggkornssalaten med den marinerte løken og dillen, eller bland det inn med salaten. Den kremede sausen kan også serveres kald.

  1. Byggkornssalat: Tilbered byggkornene som anvist på pakken. Skyll dillen og reddikene. Finhakk halvparten av dillen og kutt reddikene i tynne skiver. Grovhakk valnøttene. 
  2. Marinert rødløk: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Grovhakk resten av dillen. Bland sammen saften fra halve sitronen og 1 ts sukker i en skål. Vend inn rødløken og dillen, og la det hele marinere i laken frem til servering. 
  3. Smørdampet spisskål: Fjern det ytterste laget på kålen og del den i 4 båter. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålbåtene med snittflatene ned i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de har fått en stekeskorpe. Smelt 1 ss smør i stekepannen og ha over 1 dl vann. Kok opp, skru ned varmen, og la kålen dampe under lokk i omtrent 3 minutter. Press saften fra resten av sitronen over kålen, og krydre med litt salt og pepper. 
  4. Byggkornssalat, fortsettelse: Sil vannet av de ferdigkokte byggkornene og vend inn 1 ss smør. Bland sammen byggkornene, den finhakkede dillen, valnøttene og reddikene i en serveringsbolle og smuldre skjørosten over ved servering (se tips). 
  5. Kremet saus: Ha crème fraîchen i en liten kjele og varm forsiktig opp på middels varme. Smak til sausen med sitruskrydderet.