Fiskekaker med kremet byggryn og risoni, og ovnsbakt brokkoli
15-20

Fiskekaker med kremet byggryn og risoni, og ovnsbakt brokkoli

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • bygg,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte grønnsaker

brokkoli
Brokkoli
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk

Kremet byggryn og risoni

risoni
Risoni (Hvete)
1 pakke
nordisk byggrynsalat
Nordisk byggrynsalat (Bygg, Hvete)
½–1 pakke
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
½ pakke

Fiskekaker

fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 786 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 90 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fiskekakene kan også stekes i en stekepanne med olje og smør.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Skrell og del gulrøttene i skiver. Fordel brokkolien og gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 12–15 minutter. 
  3. Kremet byggryn og risoni: Tilbered risonien som anvist på pakken. 
  4. Fiskekaker: Legg fiskekakene på stekebrettet med grønnsakene når det gjenstår 7–8 minutter av grønnsakenes steketid.
  5. Kremet byggryn og risoni, fortsettelse: Sil vannet av den ferdigkokte risonien, og ha den tilbake i kjelen. Vend inn byggrynsalaten og crème fraîchen, og smak til med salt og pepper.
  6. Vel bekomme!