Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- bygg,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte grønnsaker
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kremet byggryn og risoni
Risoni (Hvete)
1 pakke
Nordisk byggrynsalat (Bygg, Hvete)
½–1 pakke
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
½ pakke
Fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 786 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 90 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fiskekakene kan også stekes i en stekepanne med olje og smør.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Skrell og del gulrøttene i skiver. Fordel brokkolien og gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 12–15 minutter.
- Kremet byggryn og risoni: Tilbered risonien som anvist på pakken.
- Fiskekaker: Legg fiskekakene på stekebrettet med grønnsakene når det gjenstår 7–8 minutter av grønnsakenes steketid.
- Kremet byggryn og risoni, fortsettelse: Sil vannet av den ferdigkokte risonien, og ha den tilbake i kjelen. Vend inn byggrynsalaten og crème fraîchen, og smak til med salt og pepper.
- Vel bekomme!