Glutenfri
Kylling korma med spinat, blomkål og krydderris
3.97 (71)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Basmatiris
135 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Kyllinglårfilet
350 g
Garam masala
½–1 pakke
Blomkål
½-1 stk
Spinat
100 g
Kormapaste
1 glass
Lett crème fraîche
150 g
Olje
1 ss
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 804 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 70 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ikke ønsker å blande grønnsakene inn i gryten, kan de enten stekes og blandes inn med risen, eller serveres ved siden av.
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i kokevannet.
Skjær kyllingen i biter. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Bland kyllingen, 1 ss olje og ønsket mengde av garam masalakrydderet sammen i en brødpose, og la kyllingen marinere seg i minimum 5 minutter.
Kutt blomkålen i små buketter, og skyll spinaten. Varm opp en vid kjele til høy varme, og ha i litt smør. Stek kyllingen i 2–3 minutter. Tilsett ønsket mengde av kormapasten. Ha i crème fraîchen og 2 dl vann, og gi det hele et oppkok. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Tilsett blomkålen når det gjenstår omtrent 5 minutter av koketiden, og vend inn spinaten rett før servering. Smak til med salt og pepper.
God middag!