Krydderstekt lårfilet av saktevoksende kylling med tomatsaus, salat, potetbåter og aioli
20-30
Saktevoksende kylling

Krydderstekt lårfilet av saktevoksende kylling med tomatsaus, salat, potetbåter og aioli

Her får du kyllinglår, det saftigste kjøttet på kyllingen, marinert i italienske smaker og servert med en varmende tomatsaus. Sunt og smakfullt.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • smør
  • olivenolje
  • balsamicoeddik
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte potetbåter

poteter
Poteter
350 g

Krydderstekt kylling

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
kyllinglår utbenet u/skinn (saktevoksende)
Kyllinglår utbenet u/skinn (saktevoksende)
350 g
oregano
Oregano
½ pakke
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Smør (Melk)
1 ss

Tomatsaus

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
tomater
Tomater
3 stk
oregano
Oregano
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Balsamicoeddik
1 ss

Salat og topping

tobladssalat
Tobladssalat
50 g
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 676 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 38 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en mer barnevennlig saus, kan du kjøre sausen glatt med en blender eller stavmikser.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte potetbåter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Krydderstekt kylling: Skrell og finhakk hvitløken. Ha kyllingen over i en skål, og bland inn hvitløken, halve pakken med oregano og chiliflak, 1 ss soyasaus, litt olje, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen på brettet med potetene de siste 7–8 minuttene av potetenes steketid.     
  4. Tomatsaus: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og grovhakk tomatene. Varm opp en kjele til middels høy varme. Ha i løken, hvitløken, tomatene, resten av pakken med oregano, 1 ss olivenolje, 1 ss balsamicoeddik og litt grovkvernet pepper. La det småkoke i omtrent 10 minutter. Rør om av og til. Smak til med salt og pepper. 
  5. Salat og aioli: Skyll salaten og ha den over i en serveringsskål. Server salaten og aiolien til retten.