Sukkersaltet laks med asparges og smørsaus
20-30
Glutenfri

Sukkersaltet laks med asparges og smørsaus

Laks med friske smaker og spreke farger er en sikker vinner på middagsbordet.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • salt
  • olje

Sukkersaltet laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Sukker
2 ss
Salt
2 ss

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Smørsaus

smørsaus
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
1 pakke

Asparges

asparges
Asparges
1 bunt

Tilbehør

sitron
Sitron
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 648 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 36 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Laksen kan pannestekes. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den har en lett rosa kjerne.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Sukkersaltet laks: Bland sammen 2 ss sukker og 2 ss salt i en skål, og vend fisken i blandingen. La fisken ligge i blandingen i 15–20 minutter. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett.
  3. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
  4. Smørsaus: Hell sausen over i en liten kjele, kok opp på middels varme under omrøring.
  5. Asparges: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt bunnene av aspargesen, og kast dem. Kok aspargesen i 2–3 minutter, og hell av vannet.
  6. Sukkersaltet laks, fortsettelse: Ha fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med pepper. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
  7. Servering: Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.