Tex-mex kylling bowl med lettsyltede grønnsaker, tomatsalsa og lettrømme
20-30
Glutenfri

Tex-mex kylling bowl med lettsyltede grønnsaker, tomatsalsa og lettrømme

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • salt
  • pepper

Chipotlekrydret kylling og mais

maiskorn
Maiskorn
1 pakke
Cajun sous vide-kyllingfilet
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
chipotlemiks
Chipotlemiks
1 pakke

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Lettsyltede grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rødløk
Rødløk
⅔ stk
lime
Lime
½ stk
Sukker
1 ts

Guacamole

avokado
Avokado
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
rødløk
Rødløk
⅓ stk
lime
Lime
½ stk

Til servering

lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
½–1 pakke
tomatsalsa
Tomatsalsa
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 860 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 88 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også rive gulrøttene på den grove siden av et rivjern.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Chipotlekrydret kylling og mais: Hell laken av maisen. Ha kyllingen og kraften fra pakkene i en ildfast form sammen med maisen og chipotlekrydderet. Stek det hele midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
  3. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Lettsyltede grønnsaker: Skrell og skjær lange bånd av gulrøttene med en mandolin eller skreller (se tips). Skrell og kutt ⅔ av rødløken i tynne skiver. Vend gulrøttene og rødløken i en bolle med saft fra halve limen og 1 ts sukker.
  5. Guacamole: Del avokadoen i to, fjern steinen og løft ut kjøttet med en skje. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Finhakk resten av rødløken. Ha avokadoen i en skål, og mos det sammen med en gaffel. Vend inn tomaten og rødløken, og smak til med saften fra resten av limen, salt og pepper.
  6. Til servering: Fordel risen i boller med kyllingen og maisen, og topp med guacamolen, de lettsyltede grønnsakene, lettrømmen og tomatsalsaen.