Glutenfri
Brennende kjærlighet med stekt kjøttpølse, bacon og rødbete
4.14 (595)
Under 35 min
6 Ingredienser
Brennende kjærlighet er en klassisk dansk rett som kan serveres med rødbeter, syltede agurker eller en god sennep.
Brennende kjærlighet er en klassisk dansk rett som kan serveres med rødbeter, syltede agurker eller en god sennep.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- melk
- soyasaus
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Rødbete
1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Magre kjøttpølser
400 g
Sjalottløk
1 stk
Baconterninger
75 g
Smør
1 ss
Soyasaus
1 ss
Sukker
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 713 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også skrelle potetene hvis du ønsker en litt jevnere potetmos.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kok potetene i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
Skrell og kutt rødbeten i terninger. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i terninger. Fordel rødbeten og brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
Skjær pølsene i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pølsene i 2–3 minutter, til de er lett gylne. Ha pølsene over i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie, slik at pølsene holder seg varme frem til servering.
Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Varm opp stekepannen til middels varme. Stek baconet i omtrent 4 minutter, til det er sprøtt. Ha i sjalottløken, og stek videre i omtrent 3 minutter, til løken er blank. Tilsett 1 ss smør, 1 ss soyasaus og ½ ss sukker, og stek det hele i 2 minutter til.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!