Garam masala-gryte med strimlet svin og risoni
20-30
Godt og rimelig
Laktosefri

Garam masala-gryte med strimlet svin og risoni

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Risoni

risoni
Risoni (Hvete)
150 g

Strimlet svin

urtemarinert svinekjøtt
Urtemarinert svinekjøtt
300 g

Garam masala-gryte

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
garam masala
Garam masala
½–1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
oksebuljong
Oksebuljong
½–1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Hvetemel
½ ss
Vann
1 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 738 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt mer vann i gryten hvis du synes det trengs.

  1. Risoni: Kok risonien som anvist på pakken.
  2. Strimlet svin: Varm opp en gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, uten å røre i det, til det har fått en stekeskorpe. Vend på kjøttet, og stek det i 2–3 minutter til. Stek gjerne kjøttet i flere omganger, slik at det blir stekt og ikke kokt. Ha kjøttet over på en tallerken. 
  3. Garam masala-gryte: Skrell og kutt gulrøttene og løken i terninger. Varm opp gryten fra steg 2 til middels høy varme, og ha i ½ ss smør og litt mer olje. Stek gulrøttene, løken, ½ ss hvetemel og garam masala-krydderet i omtrent 2 minutter. Tilsett kokoskremen, buljongen og 1 dl vann. Kok opp, skru ned varmen, og la gryten småkoke i 5 minutter, til gulrøttene er møre. Vend det stekte svinekjøttet inn i gryten, og smak til med litt salt og pepper. 
  4. God middag!