Stekt brystfilet av saktevoksende kylling med urte- og hvitløksbakte poteter, gulrøtter og appelsinsaus
25-35
Saktevoksende kylling

Stekt brystfilet av saktevoksende kylling med urte- og hvitløksbakte poteter, gulrøtter og appelsinsaus

Kylling og appelsin er en klassisk kombinasjon. Alle smakene fremhever hverandre, så dette blir en smaksfest i munnen.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Urte- og hvitløksbakte poteter og gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
poteter
Poteter
350 g
honning
Honning
1 pakke
urtemiks
Urtemiks
½–1 pakke

Pannestekt kyllingbryst

kyllingbryst u/skinn (saktevoksende)
Kyllingbryst u/skinn (saktevoksende)
300 g
Smør (Melk)
1 ss

Kremet appelsinsaus

kremet appelsinsaus
Kremet appelsinsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 539 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 54 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen, til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i tynne skiver.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Urte- og hvitløksbakte poteter og gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt potetene i båter. 
  3. Urte- og hvitløksbakte poteter og gulrøtter, fortsettelse: Fordel gulrøttene utover den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Fordel potetene og hvitløken utover den andre siden. Ha over litt olje, salt og pepper. Vend i tillegg honningen inn i gulrøttene. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter, til grønnsakene er gylne og gjennomstekte. Krydre med urtemiksen de siste 3 minuttene av steketiden. 
  4. Pannestekt kyllingbrystKrydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Ha kyllingen over i ildfast form, og stek den i ovnen i omtrent 6 minutter (se tips). La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer den i skiver.
  5. Kremet appelsinsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  6. Nyt måltidet!