Laktosefri
Seifilet
med smørdampet kinakål og bacon, eple og ponzusmørNy oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
- salt
- smør
- vann
Småpoteter
300 g
Seifilet
300 g
Ingefær
½–1 bit
Ponzusaus
½–1 pakke
Smør
2–3 ss
Grønt eple
1 stk
Delt kinakål
300 g
Baconterninger
150 g
Vann
½ dl
Smør
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 553 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 47 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fiksken kan pannestekes, og da trenger du ikke sette på ovnen.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent omtrent 18 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Legg fisken i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt. Stek fisken i ovnen i 8-12 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 2–3 ss smør. Kok smøret i omtrent 4 minutter, eller til det er nøttebrunt. Pass på at smøret ikke brenner seg. Tilsett ponzusausen, og ha i ønsket mengde ingefær. Hell ponzusmøret over fisken ved servering.
Skyll og kutt eplet i båter og kinakålen i strimler. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek baconet i 2–3 minutter, til det er gyllent. Tilsett kålen, ½ dl vann, 1 ss smør og litt salt. La det dampe i 2–3 minutter, og vend på kålen underveis. Vend inn eplebåtene det siste minuttet.
God middag!
