Lune pitabrød fylt med svinedeig, mais, salat og urtedressing

Lune pitabrød fylt med svinedeig

mais, salat og urtedressing
4.18 (109)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • vann
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Strimlet kålsalat
100 g
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Gul løk
½ stk
Mais
1 pakke
Kjøttdeig av svin
300 g
Paprikakrydder
1 pakke
Vann
1 ss
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
750 kcal
Fett:
18 g
Karbohydrater:
96 g
Protein:
52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til salaten med 1 ss eddik, 1 ss olivenolje, og litt salt og pepper før servering. Lun pitabrødene i en brødrister, eller varm dem i en tørr stekepanne. Server maisen og løken ved siden av, hvis dere heller ønsker det.

Varm opp stekeovnen til 230 grader over- og undervarme.
Skyll agurken og tomaten, og kutt dem i små terninger. Ha kålsalaten i en bolle og vend inn tomat- og agurkterningene (se tips).
Ha yoghurten i en liten skål, og smak til med persilladen og litt pepper.
Skrell og finhakk løken. Hell laken av maiskornene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og tilsett løken og paprikakrydderet. Stek det hele videre i et par minutter, til kjøttdeigen er gjennomstekt. 
 Ha over 1 ss vann. Kok opp, og vend inn maisen. La det stå på svak varme frem til servering. Smak eventuelt til med salt og pepper. 
Tilbered brødene som anvist på pakken.
Del pitabrødene i to og fyll dem etter eget ønske.
God middag!