Urtestekt kyllingsalat med tabbouleh, sprø kikerter og sitron
20-30
Roede

Urtestekt kyllingsalat med tabbouleh, sprø kikerter og sitron

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Tabbouleh

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
agurk
Agurk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
sitron
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss

Sprø kikerter

kikerter
Kikerter
1 pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
½–1 pakke
Olje
1 ts

Kylling

rødløk
Rødløk
1 stk
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
urtemiks
Urtemiks
1 pakke
Olje
1 ts

Servering

sitron
Sitron
½ stk
lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 692 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 56 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Behold gjerne fettet på kyllingen, for bedre smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Tabbouleh: Tilbered bulguren som anvist på pakken.
  3. Sprø kikerter: Ha kikertene i en sil, og skyll dem i kaldt vann. Fordel kikertene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje og røkt chilimix. Stek i ovnen i omtrent 15 minutter.   
  4. Kylling: Skrell og kutt rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3–4 minutter på hver side. Krydre med salt, pepper og urtemiksen. Legg kyllingen over på en skjærefjøl og la den hvile i et par minutter. Stek løken i samme stekepanne, i omtrent 4 minutter. Kutt kyllingen i biter, og vend den inn i sammen med den stekte løken. 
  5. Tabbouleh, fortsettelse: Skyll og kutt agurken og tomaten i terninger. Skyll persillen, rist av vannet og finhakk den. Bland sammen bulguren, agurken, tomaten, bladpersillen og 1 ss olivenolje i en salatbolle. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.  
  6. Servering: Kutt resten av sitronen i båter. Server tabboulehen med kyllingen, løken, sitronen, urtedressingen og de sprø kikertene på toppen. God middag! 
  1. Tabbouleh: 250 g Kylling: 100 g Kikerter: 2 ss Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal.