Vegetarisk stir fry med tofu, koriander, ingefær, pak choy og fullkornsris
20-30
Roede
Laktosefri
Vegetar

Vegetarisk stir fry med tofu, koriander, ingefær, pak choy og fullkornsris

Tofu er en sentral ingrediens i det asiatiske kjøkkenet. Den er full av proteiner og veldig næringsrik. Med sprø grønnsaker blir denne deilige retten komplett.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • salt

Ris

fullkornsris
Fullkornsris
135 g

Stir fry

rød paprika
Rød paprika
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
rødløk
Rødløk
1 stk
tofu med chili & sitrongress
Tofu med chili & sitrongress (Soya)
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Vann
½ dl

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 679 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Stir fry: Skyll paprikaen, pak choyen og korianderen. Skrell rødløken. Rens og kutt paprikaen i grove terninger. Kutt pak choyen og rødløken i tynne båter. Grovhakk korianderen, og skjær tofuen i terninger. 
  3. Stir fry, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme. Stek tofuen i ingefærblandingen i omtrent 2 minutter. Ha i paprikaen og løken, og stek det hele under omrøring i 3–4 minutter. Ha i pak choyen, teriyakisausen og ½ dl vann, og kok opp. Vend inn halvparten av korianderen. Smak til med salt. Topp retten med resten av korianderen. 
  4. Tilbehør: Kutt limen i båter, og server limebåtene og sesamfrøene til retten. 
  1. Stir fry: 300 g Ris: 100 g Energiinnhold: ca. 280 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).