Seifilet i rød currysaus med ris, grønnkål og peanøtter
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Seifilet i rød currysaus med ris, grønnkål og peanøtter

Sei og rød curry er en nydelig kombinasjon. Denne retten er både sunn og mettende, og med et lite sting fra curryen!.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • peanøtter,
  • nøtter

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Ris

basmatiris
Basmatiris
135 g

Seifilet i rød currysaus

rødløk
Rødløk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g
grønnkål
Grønnkål
50 g
rød currypaste
Rød currypaste
½–1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1 dl

Servering

koriander
Koriander
1 bunt
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 667 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Start med litt av currypasten, og smak deg frem. Hvis sausen skulle bli for tykk, kan du tilsette en skvett vann for å justere konsistensen.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Seifilet i rød currysaus: Skrell løken og gulrøttene. Kutt løken i tynne båter, og gulrøttene i skiver. Skyll og kutt fisken i store terninger. Skyll grønnkålen. 
  3. Seifilet i rød currysaus, fortsettelse: Varm opp en vid kjele eller høy stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 2 minutter, til den blir blank. Tilsett gulrøttene og ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 2 minutter. Ha i kokoskremen og 1 dl vann, og kok opp. Vend grønnkålen inn i sausen, og legg fiskebitene på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen, og la retten småkoke under lokk i omtrent 4 minutter. Smak til med litt salt og pepper. 
  4. Servering: Skyll og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen og peanøttene ved servering.
  5. God middag!