Laktosefri
Koreanske kyllingvinger i spicy ingefærsaus med jasminris og mango- og pak choysalat
4.17 (290)
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- sukker
Jasminris
135 g
Honning
1 pakke
Teriyakisaus
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
Sesamfrø
1 pakke
Lime
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Mango
1 stk
Pak choy
1 stk
Vårløk
½ pakke
Sukker
1 ts
Vårløk
½ pakke
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter
½ pakke
Srirachasaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1193 kcal
- Fett:
- 64 g
- Karbohydrater:
- 104 g
- Protein:
- 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Wok eller damp pak choyen hvis du heller ønsker det.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm honningen, teriyakisausen og halvparten av ingefærblandingen i en liten kjele. Fordel kyllingvingene på et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn ingefærsausen. Stek kyllingen i ovnen i 15–20 minutter. Vend om og fordel kyllingen utover stekebrettet underveis, for et jevnere resultat. Strø sesamfrøene over kyllingen når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid.
Del limen i to. Bland saften fra den halve limen, resten av ingefærblandingen, litt salt og 1 ts sukker i en salatbolle. Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt pak choyen i seks båter. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.
Bland mangoen, pak choyen og vårløken med dressingen i salatbollen. La salaten trekke frem til servering.
Skyll og kutt resten av vårløken i tynne skiver. Kutt limen i båter. Topp retten med vårløken, saften fra limen, de hakkede peanøttene og srirachasausen.
God middag!