Katarinas favoritter
Teriyakiglasert lakseburger med ovnsbakte søtpoteter, syltet ingefærsalat og srirachamajones
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Søtpotet
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Syltet ingefær
½–1 pakke
Aioli
½–1 pakke
Srirachasaus
⅓ pakke
Lakseburger
1 pakke
Teriyakisaus
½ pakke
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 800 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server aiolien og srirachasausen hver for seg. Da kan du enkelt justere styrken med srirachasausen om du ønsker mer hete.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpoteten i båter. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i 15–20 minutter, til den er gyllen og mør.
Skrell og kutt sjalottløken i tynne strimler. Skyll og kutt eplet og hjertesalaten i tynne strimler. Bland grønnsakene og den syltede ingefæren i en salatbolle. Du kan også servere den syltede ingefæren for seg selv.
Bland aiolien og ønsket mengde av srirachasausen i en serveringsskål (se tips).
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i 2 minutter på hver side, og krydre med litt salt. Ta burgerne av varmen, og pensle teriyakisausen på burgerne før servering.
Varm burgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Sett sammen burgerne slik du ønsker, og topp med den syltede ingefærsalaten og srirachamajonesen. Server søtpotetene til retten.
God middag!