Katarinas favoritter
Laktosefri
Glutenfri
Soyabakt laksefilet med ingefær- og koriandersyltede gulrøtter og jasminris
4.09 (1120)
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- sukker
- vann
- soyasaus
- smør
- salt
- pepper
- olje
Jasminris
135 g
Gulrøtter
400 g
Ingefær
1 bit
Koriander
1 bunt
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Laksefilet
270 g
Soyasaus
1 ss
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 845 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 114 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også glasere gulrøttene. Kok dem i omtrent 5 minutter, hell av vannet, og tilsett 2 ss honning. La det surre i kjelen til honningen sitter godt rundt gulrøttene. Tilsett finrevet ingefær.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver på langs med en ostehøvel eller mandolin. Skrell og kutt ingefæren i tynne skiver. Skyll og grovhakk korianderen. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn gulrøttene og ingefæren. La gulrøttene og ingefæren trekke i laken frem til servering. Rør inn korianderen før servering.
Legg fisken i en smurt ildfast form. Fordel 1 ss soyasaus og 1 ss smør over fisken, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
God middag!
God middag!