Pitabrød med chorizodeig og linser, kremet mais og kålsalat
15-20

Pitabrød med chorizodeig og linser, kremet mais og kålsalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • vann
  • pepper
  • salt
  • olje

Salat

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
Sukker
½ ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss

Stekt chorizodeig med linser

chorizodeig
Chorizodeig
300 g
røde linser
Røde linser
½ pakke
Vann
2 dl

Fullkornspitabrød

fullkornspita
Fullkornspita (Hvete, Rug)
3–4 stk

Kremet mais

mais
Mais
½–1 pakke
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 954 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 108 g
  • Protein 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader.
  2. Salat: Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Bland den strimlede kålsalaten og gulrøttene i en bolle, og vend inn ½ ts sukker og 1 ss eddik.
  3. Stekt chorizodeig med linser: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek chorizodeigen i 4–5 minutter, til kjøttet får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett linsene og 2 dl vann, og la det småkoke i omtrent 5 minutter, eller til linsene er møre, men med litt tyggemotstand. 
  4. Fullkornspitabrød: Stek pitabrødene som anvist på pakken.
  5. Kremet mais: Sil laken av maisen og bland den med crème fraîchen i en skål. Smak til med salt og pepper.
  6. Sett sammen pitabrødene med chorizodeigen, salaten og den kremede maisen. Vel bekomme!