Pitabrød med chorizodeig og linser, kremet mais og kålsalat
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- vann
- pepper
- salt
- olje
Gulrøtter
2 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Sukker
½ ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Chorizodeig
300 g
Røde linser
½ pakke
Vann
2 dl
Fullkornspita
3–4 stk
Mais
½–1 pakke
Crème fraîche
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 954 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 108 g
- Protein: 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 230 grader.
Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Bland den strimlede kålsalaten og gulrøttene i en bolle, og vend inn ½ ts sukker og 1 ss eddik.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek chorizodeigen i 4–5 minutter, til kjøttet får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett linsene og 2 dl vann, og la det småkoke i omtrent 5 minutter, eller til linsene er møre, men med litt tyggemotstand.
Stek pitabrødene som anvist på pakken.
Sil laken av maisen og bland den med crème fraîchen i en skål. Smak til med salt og pepper.
Sett sammen pitabrødene med chorizodeigen, salaten og den kremede maisen. Vel bekomme!
God middag!