Bakt laksefilet med bulgur- og betesalat og epledressing
20-30
Roede

Bakt laksefilet med bulgur- og betesalat og epledressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Bulgur- og betesalat

gulbete
Gulbete
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Olje
1 ts

Bakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g

Epledressing

grønt eple
Grønt eple
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75 g

Ruccola

ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 574 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 47 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan bake fisken på samme stekebrett som grønnsakene. Legg da grønnsakene på den ene siden av stekebrettet, og fisken på den andre siden når det gjenstår 10 minutter av steketiden.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Bulgur- og betesalat, forberedelse: Skrell og kutt beten i tynne båter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel beten og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.
  3. Bulgur- og betesalat: Tilbered bulguren som anvist på pakken. 
  4. Bakt laks: Fordel fisken i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek den i ovnen i 8–10 minutter. Fisken skal ha en litt mørkerosa kjerne. 
  5. Epledressing: Skyll og grovriv eplet på et rivjern. Ha yoghurten i en serveringsskål, bland inn eplet, og smak til med litt salt og pepper.
  6. Ruccola: Skyll og tørk ruccolaen, og ha den i en serveringsskål.
  7. Bulgur- og betesalat, fortsettelse: Ha beten og løken i en serveringsskål, og bland inn bulguren. 
  8. Vel bekomme!
  1. Fisk: 125 g Bulgur: 100 g (kokt) Beter og rødløk: 120 g Epledressing: 2 ss Ruccola: 25 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).