Laktosefri
Seifilet med smørdampet kål og bacon, eple og ponzusmør
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Seifilet
325 g
Ingefær
½–1 bit
Ponzusaus
½-1 pakke
Smør
2-3 ss
Grønt eple
1 stk
Delt kinakål
200 g
Baconterninger
150 g
Vann
½ dl
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 582 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 47 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Legg fisken i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt. Stek fisken i ovnen de siste 8–12 minuttene av potetenes steketid, eller til fisken er gjennomstekt og flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 2–3 ss smør. Kok smøret i omtrent 4 minutter, eller til det er nøttebrunt. Pass på at smøret ikke brenner seg. Tilsett ponzusausen, og smak til med ingefæren. Hell ponzusmøret over fisken ved servering.
Skyll og kutt eplet i båter og kinakålen i strimler. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek baconet i 2–3 minutter, til det er gyllent. Tilsett kålen, ½ dl vann, 1 ss smør og litt salt. La det dampe i 2–3 minutter, og vend litt rundt på kålen underveis. Ha i eplebåtene det siste minuttet.
God middag!