Pasta carbonara med bacon og grønne erter

Pasta carbonara med bacon og grønne erter

4.16 (4159)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
Pasta
200 g
(Hvete)
Baconterninger
150 g
Gul løk
1 stk
Matfløte
150 g
(Melk, Laktose)
Grønne erter
125 g
Eggeplommer
2 stk
(Egg)
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 809 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spar litt av kokevannet fra pastaen i en liten kopp. Skulle sausen bli for tykk, sper du med litt av kokevannet.

Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 4–5 minutter, til det er sprøtt. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Tilsett løken, og stek videre i et par minutter, til den er lett gyllen.   
 Ha i matfløten, og la pastasausen småkoke i omtrent 5 minutter. Vend inn ertene, og smak til med salt og pepper. Knekk eggene, skill eggeplommene fra eggehvitene, og vend eggeplommene inn i pastasausen rett før servering.  
 Skyll og tørk salaten. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen salaten og tomatterningene i en salatbolle, og vend inn litt olivenolje rett før servering. 
 Bland sausen inn i den ferdigkokte pastaen, og topp med den revne osten og grovkvernet pepper.
God middag!