Ørretburger med cheddar og chili
aioli, hjertesalat og potetskiverNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
1 pakke
Ørretburger med cheddar og chili
260 g
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Brioche hamburgerbrød
1 pakke
Aioli
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 748 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 71 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også sylte løken hvis du ønsker det. Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann med 2 ss eddik, og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn kryddermiksen, litt olje og salt. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre ørretburgerne med salt og pepper, og stek dem i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene og tomaten i kaldt vann. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kutt tomaten i skiver.
Varm burgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Smør aiolien på snittflaten på burgerbrødene, og fyll dem etter eget ønske.
God middag!