Lammepølser med honningbakte grønnsaker og sellerirotstappe

Lammepølser med honningbakte grønnsaker og sellerirotstappe

Ny oppskrift
Under 40 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Evt. ketsjup
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Kok selleriroten med halvparten melk og halvparten vann. Spar på kokevæsken, den er nemlig full av smak og kan bli en deilig sellerirotsuppe. Spe kokevæsken inn i eventuelle rester av sellerirotstappen til du får ønsket konsistens. Tilsett litt buljong og smak til. Server med for eksempel stekt bacon, krutonger eller brød. Nam!

    Sett ovnen på 210 grader varmluft.
    Skrell gulrot og pastinakk, og del dem i staver. Skjær løk i båter. Legg grønnsakene i en ildfast form. Bland sammen honning, olje, salt og pepper. Vend blandingen inn med grønnsakene. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene til er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend inn hakket persille ved servering.
    Skjær av skallet på selleriroten og kutt den i terninger. Kok terningene i en kjele med vann til de er møre (se tips). Hell av vannet og la selleriroten dampe av. Mos selleriroten med en stamper eller stavmikser. Spe med fløte og smør mens du rører. Smak til med salt og pepper, og dekk stappen med lokk frem til servering.
    Skjær snitt på hver side av pølsene og stek dem i en stekepanne på middels varme til de er gylne og gjennomvarme. Pølsene kan også varmes i ovnen sammen med grønnsakene i 12–15 minutter.
    Server lammepølser med honningbakte grønnsaker, sellerirotstappe, sennep og eventuelt ketsjup.
    God middag!