Kylling teriyaki med syrlig råkost og jasminris
Laktosefri

Kylling teriyaki med syrlig råkost og jasminris

3.92 (741)
Under 20 min
8 Ingredienser
Det er lite som er mer perfekt til kylling enn kombinasjonen av den søte, japanske smaksbomben teriyakisaus og syrlig råkost.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesidereddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
Jasminris
135 g
Råkostmiks
300 g
Eplesidereddik
1 ss
Sukker
½ ss
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Chiliflak
1 pakke
Koriander
½–1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 638 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 77 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist litt av sesamfrøene i en tørr stekepanne. Vend de ristede sesamfrøene inn i den ferdigkokte risen.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Ha råkostmiksen i en bolle. Bland 1 ss eddik, ½ ss sukker og litt salt i en skål, og hell blandingen over grønnsakene. Bland alt godt, og la råkosten stå på benken frem til servering.
Skjær kyllingen i strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter. Tilsett teriyakisausen, og la det trekke i 2 minutter. Del limen i to, og smak til med salt, pepper og saften fra limen. Topp med sesamfrøene og chiliflakene.  
Skyll, grovhakk og topp retten med korianderen. 
Grovhakk resten av korianderen, eller ha den hel på stilken, og frys den ned i et isbitbrett med litt vann, eller i en pose. Lag stekt ris med risen, råkostsalaten og egg. 
God middag!