Røkt svinekam med sommerkål, asparges og hjemmelaget urtesaus

Sommer

Røkt svinekam med sommerkål, asparges og hjemmelaget urtesaus

3.99 (191)
Under 30 min
6 Ingredienser
Perfekt kokt asparges og sommerkål med smør og litt salt på er en nytelse i seg selv. Med røkt kjøtt og en smakfull saus til blir det enda bedre.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Helmelk
2–3 dl
(Melk, Laktose)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Sommerkål
½ stk
Asparges
250 g
Smør
1 ss
(Melk)
Røkt svinekam uten ben
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 661 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 46 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk grillen hvis været tillater det! Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Kålen og aspargesen kan gjerne vendes i olje, salt og pepper. Stek kålen i 3–4 minutter på hver snittflate, og aspargesen i omtrent 2 minutter.

Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Smelt 1 ss smør i en kjele, og rør inn 1 ss hvetemel. Spe på med melken, litt etter litt, og la sausen småkoke på lav varme i omtrent 5 minutter. Smak til med kryddermiksen, salt og pepper. 
 Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Fjern det ytterste laget på kålen, og kutt kålen i båter gjennom stilkfestet. Skyll eller skrell aspargesene, og knekk av den nederste delen. Kok sommerkålen i 3–4 minutter. Kok aspargesen sammen med kålen de siste 2 minuttene av koketiden. Hell av vannet, og vend inn 1 ss smør. Legg på et lokk, så grønnsakene holder seg varme frem til servering. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt.
God middag!
God middag!