Soya- og ingefærglaserte kyllinglår med mangosalat og bulgur

Sommer

Laktosefri

Soya- og ingefærglaserte kyllinglår med mangosalat og bulgur

4.06 (277)
Under 30 min
10 Ingredienser
Denne mangosalaten har alt. Sprø salat, søt mango, syrlig lime og sting fra chilien. Et fargerikt tilbehør til den glaserte kyllingen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
Kyllinglår
520 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Bulgur
125 g
(Hvete)
Hønsebuljong
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Mango
1 stk
Tomat
1 stk
Rød chili
½ stk
Lime
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 834 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 61 g
  • Protein: 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del kyllingen i leddet for å kutte ned på steketiden. Er mangoen umoden? La den ligge en dag eller to i romtemperatur. Om du legger den i en pose sammen med et eple, vil det også fremskynde modningsprosessen.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
 Legg kyllingen i en ildfast form (se tips), og vend inn soya- og ingefærsausen, litt salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen i 25–30 minutter, til den er gjennomstekt.
 Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha buljongen i kokevannet.
 Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Kutt vekk skallet på mangoen og skyll tomaten. Skyll og finhakk ønsket mengde av chilien. Kutt mangoen og tomaten i terninger. Ha salaten, mangoen og tomaten i en bolle, og klem over ønsket mengde saft fra limen. Bland inn sesamfrøene, chilien og 2 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper. 
Vel bekomme!
God middag!