Svinefilet med ovnsbakte urtepoteter og tomat- og rødvinssjy
20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Svinefilet med ovnsbakte urtepoteter og tomat- og rødvinssjy

Svinefilet - magert og delikat. Med en frisk og fyldig tomat- og rødvinssjy og kraftige urtepoteter er dette en rett du vil lage igjen og igjen.

Ingredienser

Allergener
 • Melk

Basisvarer

 • olje
 • salt
 • pepper
 • bakepapir (kan sløyfes)

Urtepoteter og rødløk

poteter
Poteter
350 g
rødløk
Rødløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
urtemiks
Urtemiks
½–1 pakke
Olje
1 ts

Svinefilet og tomat- og rødvinssjy

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
tomat
Tomat
1 stk
rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Olje
1 ts

Kokt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
Næringsinnhold per porsjon
 • Energi 503 kcal
 • Fett 16 g
 • Karbohydrater 44 g
 • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjøttet kan også helstekes eller grilles. Sett inn et steketermometer, om du har, og stek kjøttet til det holder 64 °C i kjernetemperatur. La kjøttet hvile i minst 5 minutter, til kjernetemperaturen ligger på omtrent 68–70 °C.

 1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann til brokkolien. 
 2. Urtepoteter og rødløk: Skyll og kutt potetene i båter eller skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel potetene og løken i en stor ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, urtemiksen, litt olje, salt og pepper. Stek potetene og løken i ovnen i 20–25 minutter.
 3. Svinefilet og tomat- og rødvinssjy: Skjær kjøttet i 2–3 cm tykke skiver, og krydre med salt og pepper. Skyll og kutt tomaten i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Ha i tomatterningene, hell over rødvinssausen, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la kjøttet trekke i sausen i 2–3 minutter. 
 4. Kokt brokkoli: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i 2–3 minutter. Hell av vannet.
 5. Vel bekomme! 
 1. Roedeporsjon: Svinekjøtt: 125 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 150 g Rødvinssaus: 2 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).