Vegetarburger med krydderstekt middagsost, aioli og honningbakte gulrøtter
20-30
Roede
Vegetar

Vegetarburger med krydderstekt middagsost, aioli og honningbakte gulrøtter

En god burger slår aldri feil, og denne vegetarburgeren med middagsost er intet unntak. Med honningbakte gulrøtter blir dette skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper

Honningbakte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
honning
Honning
1 pakke
Olje
1 ts

Lettsyltet agurk

agurk
Agurk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
1 ts
Salt
½ ts

Tilbehør

spinat
Spinat
50 g
grønt eple
Grønt eple
1 stk

Krydderstekt middagsost

middagsost
Middagsost (Melk, Laktose)
1 pakke
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½ pakke
Olje
1 ts

Brød og aioli

grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 685 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også bake osten på et stekebrett med bakepapir. Sett på grillfunkjson, og stek osten øverst i ovnen i omtrent 3 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Honningbakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i staver, og fordel gulrøttene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt, pepper og honningen. Stek gulrøttene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre.
  3. Lettsyltet agurk: Skyll og kutt agurken i tynne remser med en ostehøvel. Rør sammen 2 ss valgfri eddik, 1 ts sukker, ½ ts salt og litt pepper, til sukkeret er oppløst. Vend agurkstrimlene inn i laken.
  4. Tilbehør: Skyll og tørk spinaten. Skyll og kutt eplet i skiver. Legg grønnsakene på en tallerken. 
  5. Krydderstekt middagsost: Krydre ostebitene med kryddermiksen på begge sider. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek middagsosten i 2–3 minutter på hver side. 
  6. Brød og aioli: Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. Ha gjerne aiolien i en serveringsskål, eller server den rett fra posen. 
  7. Sett burgerne sammen etter eget ønske. God middag!
  1. Middagsost: 75 g Gulrot: 140 g Grønnsaker: 100 g Brød: 1 stk Aioli: 1 ss Energiinnhold: ca. 360 kcal.