Bakt laks med grønnsaker, pasta og sitron
15-20
Laktosefri

Bakt laks med grønnsaker, pasta og sitron

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Bakt laks med grønnsaker

rødløk
Rødløk
1 stk
tomater
Tomater
2 stk
spinat
Spinat
50 g
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
basilikumolje
Basilikumolje
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Casarecce

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Til servering

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 900 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skyll sitronen, og finriv skallet, kun det gule, på et rivjern. Dryss sitronskallet over retten for ekstra frisk smak. Brekk opp laksen i mindre biter og vend den sammen med pastaen.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft, og sett over en kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen.  
  2. Bakt laks med grønnsakerSkrell rødløken. Skyll tomatene og spinaten. Kutt tomatene og rødløken i tynne båter. Ha tomatene og løken i en ildfast form og vend inn litt olje, salt og pepper. Legg fisken oppå grønnsakene og fordel basilikumoljen på fisken. Bak fisken og grønnsakene i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.         
  3. Casarecce: Kok pastaen som anvist på pakken. 
  4. Pestobakt laks med grønnsaker, fortsettelse: Løft fisken over på en tallerken og vend inn den kokte pastaen, 1 ss smør og spinaten sammen med grønnsakene i formen.   
  5. Til servering: Kutt sitronen i båter og server dem til retten (se tips).